Syllabus Adviesvaardigheden en Keuzebegeleiding

teskst nog neerzetten

Inhoud

1. Hoofstuk 1

-pnderwerp 1

 

 

 

Inleiding

 

Welkom bij de cursus adviesvaardigheden en keuzebegeleiding bij Pensioen, een essentiële gids voor iedereen die zich begeeft op het terrein van keuzebegeleiding aan pensioendeelnemers. Deze gids is ontworpen als een navigatiehulpmiddel dat je door de nuances van bestaande pensioensystemen leidt, inzicht biedt in de recente Wet toekomst Pensioen, en strategieën onthult voor effectieve communicatie en besluitvorming in klantrelaties.

 Relevantie van het Onderwerp: In de huidige snel veranderende financiële landschap is het begrijpen van pensioensystemen niet alleen wenselijk, maar noodzakelijk. Met de introductie van nieuwe wetten en systemen is er een groeiende behoefte aan professionals die niet alleen de theorie begrijpen, maar ook in staat zijn om effectief te adviseren in praktische, klantgerichte scenario’s.

 Doelstellingen van het Boek: Dit boek streeft ernaar om lezers een grondige achtergrond te geven in zowel traditionele als nieuwe pensioensystemen, de vaardigheden te verfijnen die nodig zijn voor doeltreffende klantcommunicatie, en een duidelijk kader te bieden voor de ethische en juridische aspecten van pensioenadvies. Het uiteindelijke doel is om een deskundige adviseur te worden die cliënten kan begeleiden bij het maken van geïnformeerde beslissingen over hun toekomst.

 Structuur van het Boek: We beginnen onze reis met een overzicht van huidige pensioensystemen, duiken in de implicaties van de Wet toekomst Pensioen, en verkennen de verschillen met nieuwe systemen. Verderop in het boek zullen we ons concentreren op communicatiestrategieën, klantcontactvaardigheden, en diepgaande analyses van toekomstperspectieven en advisering. Elk hoofdstuk is ontworpen om op het vorige voort te bouwen, waardoor een gestroomlijnde leerervaring ontstaat die zowel informatief als praktisch is.

 

We nodigen je uit om dit pad van ontdekking en professionele groei met ons te bewandelen. Of je nu nieuw bent in de wereld van pensioenadvies of je bestaande kennis wilt verdiepen, dit boek is jouw compendium voor succes in dit veld.

Effectief Klantcontact is toegankelijk voor mensen zonder ervaring in de financiële sector. Voorafgaand aan de toelating kunnen we je vragen om een toelatingstoets te maken. Hiermee wordt getoetst of je minimaal MBO-4 niveau hebt. Als je aantoonbaar over HBO niveau of hoger én een goede motivatie beschikt, dan is de toelatingstoets niet vereist. Kennis of ervaring van de financiële sector is niet nodig, dit leer je allemaal tijdens de opleiding.

Als je Effectief Klantcontact succesvol hebt doorlopen ben je automatisch toegelaten tot het vervolg: Effectief Adviseren. Heb je ook deze opleiding doorlopen, dan kan je doorstuderen met Effectief Hypotheekadvies.

Ben je benieuwd of het beroep van Financieel adviseur bij je past? Doe dan de test. 

Samen met je docent en medecursisten volg je wekelijks interactieve online bijeenkomsten. Hiervoor is het belangrijk dat je een goede internetverbinding en een computer met webcam en audio tot je beschikking hebt. Verder zit alles wat je voor de opleiding nodig hebt bij de prijs inbegrepen.

Bij de opleiding is inbegrepen:

  • Wekelijkse online lessen
  • Persoonlijke studiecoaching
  • Wekelijkse opdrachten en nabespreking
  • Online leeromgeving
  • Studiemateriaal (lesboeken en calculator)
  • Oefenexamens en examentraining
  • Examen(s) Wft*

* Voor een heraxamen kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

Lesdagen
Elke week heb je zo’n 4 uur les. Samen met je docent en mede cursisten volg je een interactieve online bijeenkomst. De lessen vinden plaats op een vaste dag in de week. Je kan bij aanmelding je voorkeursdag doorgeven.

Stage- en praktijkopdrachten
Naast de lesdagen krijg je elke week praktijkopdrachten. Deze stomen je klaar voor het vak. Elke week staat er een ander thema centraal. Ook heb je een persoonlijke coach bij wie je terecht kunt met al je vragen.

Examenvoorbereiding
Tenslotte zorgen we ervoor dat je goed voorbereid de Wft examens kunt maken. Elke week dien je een aantal uur te reserveren voor zelfstudie. De lessen zijn een mix van theorie, praktijkoefeningen en examentraining.

Studiebelasting
Reken in totaal op gemiddeld 8 uur studiebelasting per week.

Studieduur
Effectief Klantcontact: 5 weken (3 lesweken, 1 examenweek, 1 week uitloop/tijd voor eventuele herkansing)
Effectief Adviseren: 6-7 weken (5 lesweken, 1 examenweek, 1 week uitloop/tijd voor eventuele herkansing)
Effectief Hypotheekadvies: 6-7 weken (5 lesweken, 1 examenweek, 1 week uitloop/tijd voor eventuele herkansing)

De drie opleiding zijn zo ingepland dat ze aansluitend te volgen zijn.

Financieel adviseurs hebben een veelzijdig beroep. Ontzettend leuk, maar ook complex. Er zijn verschillende soorten financieel adviseurs. Bij de WeAdvize Academy richten we ons op twee type adviseurs: vermogen adviseurs en hypotheekadviseurs.

Als vermogen adviseur weet jij alles van het nieuwe beleggen en ken jij de geschiedenis van de verzekeringsbranche. Geen gesprek is hetzelfde. Je leert commerciële kansen zien en denkt altijd in het belang van de klant. Zo help jij hen om vermogen op te bouwen voor later.

Na het afronden van de opleiding Effectief Adviseren ben jij bevoegd en getraind om direct als vermogen adviseur aan de slag te gaan.

Als hypotheekadviseur help jij mensen bij de aankoop van een nieuwe woning. Ook zijn er veel klanten die hun hypotheek daarna nog willen aanpassen. Jij kent alle ins en outs van de huizenmarkt en de regels rondom hypothecaire leningen. Hierbij help jij de klant van A tot Z. Dit betekent dat je gedurende enkele weken (of soms zelfs maanden) heel intensief met een klant samenwerkt, bij een belangrijke stap in iemands leven. Dit is dankbaar en leuk werk. Ook biedt de hypotheekmarkt een goed baanperspectief en kan je er een mooi salaris mee verdienen.

Na het afronden van de opleiding Effectief Hypotheekadvies ben jij bevoegd en getraind om hypotheekadvies te geven.

Wat kan ik met de opleiding Effectief Klantcontact?
Tijdens deze opleiding behaal je Wft Basis. Je bent dan nog niet bevoegd om financieel advies te geven. Wel zijn er dan al baankansen. Zo kan je bijvoorbeeld aan de slag als gespecialiseerd klantcontactmedewerker bij diverse financiële instellingen. Ook is het een mooie basis om verder te leren in verschillende richtingen, zoals die van schade- of pensioenadviseur.

Aanmelden kan in vier eenvoudige stappen:

Stap 1
Bepaal voor welke opleiding je je wilt aanmelden. Twijfel je? Neem dan contact met ons op voor een gratis studieadvies via 085 – 06 08 384 of info@weadvize.nl.

Stap 2
Vul het aanmeldingsformulier in. Wij nemen contact met je op voor de volgende stappen. Mogelijk is er in deze fase ook een kort assessment.

Stap 3
Wij maken een offerte op en sturen deze toe. Indien de opleiding vergoed wordt, kan je dit ook op het aanmeldingsformulier doorgeven. Is de offerte akkoord bevonden, dan is je aanmelding definitief.

Stap 4
Je ontvangt alle benodigde studiematerialen en het lesrooster thuis. Nu ben je helemaal klaar voor je eerste les!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Test of de financiële dienstverlening bij je past!

Omgaan met allerlei type klanten, verschillende systemen, complexe vragen voor je kiezen krijgen… Hoe ga jij hier mee om? Maak onze korte test (2 min.) en bekijk of het beroep van financieel adviseur iets voor jou is. 

Volg ons

@weadvize

Neem contact op

085 – 06 08 384

info@weadvize.nl

Bereikbaarheid

M-V: 10:00 – 17:00 uur

Weekend: 12:00 – 16:00 uur